Vorige | Volgende
Verkocht

Amersfoortseweg 6 Maarn

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

0343-476505

makelaar@hazes.nl

Omschrijving

LANDGOED SORIA MORIA Noordelijk van de Stichtse Lustwarande (een verzameling van 72 buitenplaatsen) ligt het landgoed Soria Moria. Een unieke locatie want gelegen op de flank van de Utrechtse Heuvelrug tussen Maarn en Doorn en midden in het National Park. Kenmerkend zijn de vele naaldbomen en het vroegere smeltwaterdal dat van oost naar west loopt in het midden van het terrein. Dit landgoed van 6,5...

Kenmerken

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1931-1944
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Omschrijving

LANDGOED SORIA MORIA

Noordelijk van de Stichtse Lustwarande (een verzameling van 72 buitenplaatsen) ligt het landgoed Soria Moria.
Een unieke locatie want gelegen op de flank van de Utrechtse Heuvelrug tussen Maarn en Doorn en midden in het National Park. Kenmerkend zijn de vele naaldbomen en het vroegere smeltwaterdal dat van oost naar west loopt in het midden van het terrein.
Dit landgoed van 6,5 hectare eigen grond is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 wat verschillende fiscale voordelen met zich meebrengt.

Het landgoed wordt omsloten door andere landgoederen en daarmee heeft het aanwezige wild vrije doorgang. Afgeschermd van alle rumoer van verkeer en recreatie en toch op fietsafstand van de dorpen Doorn en Maarn en tevens op korte afstand van de snelweg A12 en het station. Een droomplek waar elk seizoen een genot is. Waar vind je tegenwoordig nog, onder de rook van Utrecht, zo'n unieke plek?

Op het landgoed zijn oorspronkelijk twee weekendhuizen (1938) gebouwd. Een hiervan heeft een bestemming tot permanente bewoning, de ander recreatiewoning. Beide woningen zijn inmiddels met elkaar verbonden. De gemeente wil medewerking verlenen voor nieuwbouw van beide woningen. Als u deze locatie heeft bekeken zult u direct een idee hebben op welke manier uw nieuwe woning in de prachtige natuur in te passen is en zo de waarde van de omliggende natuur door de wijziging niet onevenredig zal worden aangetast. Tevens behoort het tot de mogelijkheden om een bijgebouw te realiseren van circa 150 m². Gebruik makend van de diverse vrijstellingsmogelijkheden zal er een woning van (bovengronds-) 800m3 kunnen komen. Hiernaast dan dus tevens de recreatiewoning en 150 m2 bijgebouw.

Het landgoed is niet omheind waardoor u geheel opgezogen wordt in de natuur. `de huidige eigenaar heeft besloten de natuurwaarden op het landgoed te verhogen en verder te ontwikkelen. Hiervoor wordt uitvoering gegeven aan de omvorming van een groot gedeelte van het landgoed naar het oorspronkelijke heideterrein, welke vanaf augustus de natuur in paars doet schitteren. Bij een bezichtiging zal de makelaar u graag hierover informeren.

Kenmerken
Totale perceel oppervlakte 65.120 m²
De woning (totaal 5 slaapkamers) is voorzien van verwarming d.m.v. houtgestookte CV en zonnepanelen, warm water d.m.v. elektrische boiler.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landgoed
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
140 m²
Overige inpandige ruimte
20 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Externe bergruimte
10 m²
Bruto inhoud
450 m³
Perceeloppervlakte
65.120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
zonneboiler, elektrische boiler eigendom
Bouwjaar ketel
2010
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Maarn
Sectie
A
Perceel
1510
Oppervlakte
14970 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Maarn
Sectie
A
Perceel
1511
Oppervlakte
50150 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein

Foto's